5 DANSKE BØRN ER STADIG FANGET I SYRIEN

METTE, DU HAR GLEMT 5 BØRN

Der sidder stadig fem danske børn tilbage i de syriske fangelejre. For hver dag der går vokser risikoen for, at de dør af underernæring eller sygdom. Derfor har de akut brug for hjælp.


De fem børn, der er mellem tre og fem år gamle, har alle ret til dansk statsborgerskab. Ved fødslen havde deres forældre dansk indfødsret, og derfor er de Danmarks ansvar. Det har de ikke mærket noget til i adskillige år. Tværtimod har de gennemlevet bombeangreb og skyderier. De har været vidne til, at deres nærmeste blev dræbt. De er stærkt underernærede, har granatsplinter i kroppen, angstanfald, PTSD og andre lidelser.


Der er ikke længere tvivl; om hvorvidt børnene er syge eller har taget psykisk skade. De er syge, og de har taget skade. Spørgsmålet er hvor syge og dårlige de skal være, før regeringen henter børnene og deres mødre hjem fra fangelejrene.Vi kræver derfor, at regeringen henter de sidste fem danske børn og deres familier hjem til Danmark. Det skal gå hurtigt. Ellers er der risiko for, at et eller flere børn, der kunne være reddet ender med at dø i en syrisk fangelejr.


Hjælp børnene hjem ved at dele deres fortælling og sprede budskabet!


 

STØT SAGEN HER

DOM I FØRSTE SAG OM STATSBORGERSKAB

Mandag d. 11. april, blev to af de fem indespærrede danske børns fremtid endnu mere usikker. Østre Landsret har desværre ikke givet de to børnenes mor medhold. Hun får derfor ikke sit danske statsborgerskab tilbage. 


De to drenge er begge ekstremt syge og har brug for at blive hentet hjem til Danmark med deres mor nu! Derfor kan sagen have store konsekvenser for familien og i sidste ende børnenes overlevelse

"Det er en hamrende principiel sag. Det er en fratagelse af statsborgerskab, der er foretaget på ministerens skrivebord. Det drejer sig om børn, der risikerer at dø, fordi deres mor ikke længere er dansk"

HVORDAN ER SITUATIONEN OMKRING FANGELEJRENE?

Der er artilleriangreb tæt på al-Roj fangelejren fra Tyrkiet. Inde i lejrene er der optøjer og drab. Senest blev et mindreårigt barn slået ihjel i al-Hol fangelejren, og Islamisk Stat stod for nyligt bag en blodig befrielsesaktion mod et nærliggende fængsel for mandlige IS-sympatisører. Det kostede flere hundrede mennesker livet og omkring 400 indsatte med tilknytning til Islamisk Stat flygtede og er nu atter på fri fod i området.


Ifølge eksperter og efterretningstjenester er der konstant fare for, at børnene kan blive bortført af Islamisk Stat.

To små brødre er indespærret med deres mor i den syriske fangelejr al-Roj. De to drenge er underernærede og traumatiserede.


Vi mener, at regeringen skal hente familien hjem hurtigst muligt! Børnene har ret til at overleve.

SAMUEL OG

MALIK

JONAS

Jonas har været tilbageholdt i de syriske fangelejre al-Hol og al-Roj med sin mor og moster i mere end tre år. Han er syg og traumatiseret og har granatsplinter i kroppen efter et bombeangreb.


Det haster med at få ham hjem, så han kan få den behandling, han har brug for.

ADMINISTRATIV FRATAGELSE AF STATSBORGERSKAB

 

Siden oktober 2019 har det været muligt for den siddende udlændinge- og integrationsminister administrativt at fratage det danske statsborgerskab fra personer, der har dobbelt statsborgerskab. Frakendelsen kan ske, hvis ministeren skønner, at personen har handlet til skade for landets interesser. En administrativ fratagelse betyder, at det foregår uden om domstolene og man får  besked i sin e-boks.


Fire af de kvinder der har fået frataget deres danske statsborgerskab, er tilbageholdt i de syriske fangelejre.

Efter at loven trådte i kraft har 11 personer mistet deres danske statsborgerskab administrativt. Mindst seks af de personer har klaget over afgørelserne.

(Kilde: UIM, ft.dk, DR Nyheder)RTC STÆVNER DEN DANSKE STAT

Vi mener, at den danske stat har et ansvar for at evakuere de sidste fem danske børn og deres mødre fra de syriske fangelejre. Derfor har RTC- Danmark stævnet staten på vegne af børnene. 
 
Hvorfor stævner RTC staten?
Staten ville ikke hjemtage alle de danske børn i efteråret, da mødrene til fem af børnene har fået frataget deres statsborgerskab administrativt. Regeringen kræver derfor at børnene skal evakueres uden deres mødre, hvilket ikke er en mulighed.
 
Udover at det, ifølge eksperter, er skadeligt for børnene at skille dem fra deres mødre, så mener vi også, at det vil stride imod Den Europæiske Menneskerettighedskonvention artikel 8 om retten til familieliv samt børnekonventionen. Det er vores opfattelse, at alle de danske børn, der er indespærret i de syriske fangelejre, har ret til at komme hjem sammen med deres nærmeste familiemedlemmer.


LÆS MERE OM STÆVNINGEN HER