NYHEDER

LÆS HER DET SENESTE NYT OMKRING BØRNENE I FANGELEJRENE I SYRIEN. 

Yusuf Zahab før han blev tvunget til Syrien. Link til kilde.

YUSUF ZAHAB

En 17-årig uskyldig Australsk dreng er død i et fængsel, tiltænkt tidligere IS-kæmpere, nær Hasakah i Nord Øst Syrien. Omkring 750 børn er indespærret i fængslerne.


Yusuf Zahab var blot 12 år gammel, da han blev tvunget til Syrien. Han havde allerde siddet flere i år i fængsel, da han døde. Han pådrog sig voldsomme skader da IS angreb fængslet i december 2021.


Hvad laver Yusuf i et fængsel finansieret af vestlige stater?  


LÆS HELE ARTIKLEN HER

ELLER HØR THE GUARDIANS PODCAST

“It’s like a Guantanamo in the desert but it’s worse because it is much bigger and full of children.”


De fleste britiske kvinder efterladt i fangelejrene i nord øst Syrien har aldrig talt med journalister før nu. I denne artikel fortæller de hvordan de blev kidnappet til Syrien og smerten ved at se deres børn vokse op i de livsfarlige fangelejre. 


En kvinde, Amira, var selv bare et barn, der knap nok havde færddiggjort folkeskolen, da hun med tvang blev ført til IS kalifatet i Syrien.


LÆS HELE ARTIKLEN HER

NOT OUR PROBLEM?

"...man kan ikke sige, at regeringen sætter barnets tarv først. Lige nu bliver børnene straffet for deres forældres valg. For der er ikke andet end de benspænd, regeringen selv har skabt, som står i vejen for at hjemtage de fem børn og deres tre mødre...


Hvis regeringen virkelig satte barnets tarv først, ville den sætte ønsket om at holde mødrene ude af Danmark i anden række.Gentagne gange har regeringens egne eksperter nemlig slået fast, at en evakuering af børnene uden mødrene vil være i strid med barnets tarv. Det har man ikke lyttet til."

- Johanne Schmidt Nielsen & Rasmus Grue Christensen.

Læs hele Red Barnet og Diginity's kronik her

LÆS ISABELLA HINDKJÆR PÅ FEMINA.DK, HUN OPFORDRER REGERINGEN TIL AT VÆRE DERES ANSVAR VOKSENT OG HENTE DE SIDSTE 5 DANSKE BØRN HJEM FRA SYRIEN. KLIK HER

I en ny rapport udarbejdet af Red Barnets eksperter, beskrives den stigende sikkerhedstrussel i al-Hol fangelejren. Op mod 40.000 børn bor i lejren, hvor halvdelen er under 12 år gamle. De er dagligt i fare og mange frygter med god grund for deres liv. For 4 uger siden, blev et udenlandsk børn myrdet i lejren og 4 yderligere børn såret. I gennemsnit, bliver der dræbt 2 personer om ugen i al-Hol fangelejren.


Red Barnet sætter i rapporten fokus på de mange og voldsomme konsekvenser et liv i frygt har på små børn.


LÆS RED BARNETS PRESSEMEDDELSE HER

LÆS RED BARNETS RAPPORT HER

NY RED BARNET RAPPORT

LÆS EVA SMITH PÅ ALTINGET.DK, HUN OPFORDRER TIL AT MAN IKKE GIVER DE FEM DANSKE BØRN YDERLIGERE TRAUMER OG HENTER DEM HJEM MED DERES NÆRMESTE OMSORGSPERSON. KLIK HER

NY HELBREDSRAPPORT: TAG BØRNENE HJEM

Tre af de efterladte danske børns helbred er voldsomt forværret, imens de har siddet indespærret i de syriske fangelejre. I en ny rapport fra de danske sundhedsmyndigheder står der, at der er alvorlig fare for, at de får livslange mén og man anbefaler at en af drengene bliver indlagt hurtigst muligt i Danmark. Vi mener, at de fem børn har ret til ikke at dø. Derfor skal de hjem nu, så de kan få den behandling de har brug for.


LÆS MERE PÅ WWW.DR.DK
LÆS MERE PÅ WWW.BERLINGSKE.DK
 

14 af de danske børn, der i årevis har været tilbageholdt i livsfarlige fangelejre i Syrien er endelig kommet hjem til Danmark. Det er fantastisk at se dem hjemme og i sikkerhed. 5 danske børn er stadig indespærret i lejrene. Vi mener at alle børnene og deres familier skal hjem. 


Regeringen udgav en rapport udarbejdet af deres task force, som RTC har kommenteret på.

 


LÆS RTC'S HØRINGSSVAR HER

RTC HØRINGSSVAR

En ærkedansk kvinde konverterer til Islam og som purung rejser hun ned til Islamisk Stats Kalifat i Syrien. Hun fortryder og prøver at flygte. Men hun ender i al-Roj-fangelejren med sine to børn. Den danske regering ønsker hverken børn eller voksne hjem. Med mindre de er i alvorlig fare. Så hvad er fremtiden for de danske børn i Syrien?


Hør med i Genstart afsnittet fra marts 2021, hvor Natascha Ree Mikkelsen, fortæller om situationen. 


HØR GENSTART  HER

GENSTART